ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


Belépés

Kapcsolat

„Zengővidék” Családi Erőforrás Központ, 

Családi és Ifjúsági Szolgáltató Iroda

 

7720 Pécsvárad, 

Kossuth Lajos u. 31.

(Fülep Lajos Városi 

Művelődési Központ)

 

Nyitvatartás: 

H-P: 8:00- 18:00

 

Munkatársak:

Bayerné Sipos Mónika, irodavezető. 

Tel.: 06-20/456-5250

Kárpáti András, közösségi munkás

Tel.: 06-20/400-3894

 

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

ZENGŐVIDÉK – Családi Erőforrás Központ című projekt

TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0315

A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése című pályázati konstrukció keretében

 

Projektünk 2013. március 1-jén indult és 2014. augusztus 31-ig tart Pécsváradon és a kistérségben.

Célunk a pécsváradi kistérségben élő fiatalok és kisgyermekes családok számára hasznos, tematikus információszolgáltatás, tanácsadás, valamint olyan komplex szolgáltatások nyújtása, amelyek elősegítik a gyermeknevelés melletti munkaerő-piaci érvényesülést is. A programmal hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy a családok között és a helyi közösségben erősödjön az egymás iránti szolidaritás, valamint kölcsönös együttműködésen alapuló közösségek jöjjenek létre, erősödjenek meg.

 

A projekt során számos tevékenység révén igyekszünk elérni a megfogalmazott célokat.

CSALÁDI ÉS IFJÚSÁGI SZOLGÁLTATÓ IRODÁ-t nyitottunk a Fülep Lajos Városi Művelődési Központban (7720 Pécsvárad, Kossuth L. u. 31.).

Itt ügyfélszolgálati időben, hétfőtől péntekig 8.00-18.00 óráig, irodánk munkatársai információt nyújtanak ifjúsági programokról, pályázatokról, felvilágosítással szolgálnak a kisgyermekes szülőket, családokat támogató ellátásokról, igénybe vehető kedvezményekről, segítséget nyújtanak önéletrajzírásban, álláskeresésben.

Ingyenesen igénybe vehető tanácsadásainkon előre egyeztetett időpontban szakképzett pszichológus, jogász, munkerő-piaci tanácsadó áll rendelkezésre.

Mentálhigiénés, életvezetési tanácsadással, valamint jogi és munkaerő-piaci tanácsadással várjuk a segítséget kérőket.

Szakmai partnerünk: TÁRSAK Tanácsadó Központ

 

A projekt időszaka alatt több alkalommal szervezünk Vállalkozói fórumokat. Ezeken a fórumokon lehetőséget szeretnénk nyújtani a vállalkozóvá válás lépéseinek megismeréséhez, s akár egy saját vállalkozás felépítésének megtervezéséhez is. Alkalmat adunk különböző vállalkozási formák megismerésére, a helyi adottságok, lehetőségek feltárására.

A fórumokon helyi és környékbeli sikeres vállalkozók mutatkoznak be, akik saját életútjukon, vagy vállalkozásuk bemutatásán keresztül tudnak tanácsot adni, példát mutatni.

 

Munkaerő-piaci kompetenciafejlesztő tréningeket szervezünk azoknak, akik hosszabb ideje (gyermekvállalás vagy egyéb okok miatt) távol vannak a munkaerőpiactól, vagy még be sem léptek.

A szakképzett tréner vezette csoportfoglalkozások hozzásegítik a leendő munkavállalót, hogy önértékelése erősödjön; feltérképezik a személyes és kapcsolati erőforrásokat, az alkalmazott gyakorlatokkal fejlesztik a résztvevők kommunikációs, önérvényesítő képességeit, segítik a beilleszkedést.

A résztvevők megtanulják, hogyan írjanak jó önéletrajzot, álláskeresési technikákat sajátítanak el, felkészülnek az állásinterjúra.

 

Családi Teaház programsorozatot indítunk 2013. szeptemberétől havonta

A Teaházban alkalmanként változó témákat dolgozunk fel, járunk körbe.

A beszélgetős, oldott légkörben, jó hangulatban zajló csoportfoglalkozásokra egy-egy szakképzett, a témában jártas előadót, tanácsadót is meghívunk.

 

A nyári időszakban Családi napokat rendezünk Pécsváradon és a pécsváradi kistérség településein (Erzsébet, Martonfa, Nagypall, Berkesd, Óbánya, Zengővárkony) önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozók bevonásával.

Értékeket közvetítő, érdekes, közösségépítő programjainkon a család minden tagjának, korosztálytól függetlenül nyújtunk lehetőséget a konstruktív időtöltésre.

 

2013 és 2014 nyarán 6-6 napos ingyenes napközis tábort szervezünk gyermekek és szülők közös részvételével, tartalmas, izgalmas programokkal.

 

A Szívességbankunk elindításával célunk, hogy a helyi erőforrások jobb kihasználása érvényesüljön. Ehhez első lépésben feltérképezzük a pécsváradi mikrotérségben található szellemi és anyagi erőforrásokat, lehetőségeket. Ezt követően feldolgozzuk, rendszerezzük azokat egy internetes adatbázisban, amit közzé teszünk.

A Szívességbank alternatív lehetőséget kínál az együttműködésre, a helyi értékek cseréjére, kiküszöbölve a sokhelyütt gátló tényezőként felmerülő pénzhiányt. Alapelve az önkéntesség.

 

 

„Zengővidék” önkéntes program: Projektünk megvalósításába önkénteseket is bevonunk. Ebben szakmai partnerünk a Baranya Megyei Önkéntes Centrum.

Szeretnénk az önkéntesség valamennyi formáját népszerűsíteni, és egyben felhívni a figyelmet az önkéntesség társadalmi hasznosságára.

Korhatár nélkül várjuk azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának csapatunkhoz, részt vennének programjaink szervezésében, lebonyolításában, népszerűsítésében!

Önkénteseink számára felkészítő, kompetenciafejlesztő tréninget szervezünk 2013. szeptemberében.

 

 

 

Facebook LIKE!

Partnereink

„Zengővidék” Családi Erőforrás Központ, 

Családi és Ifjúsági Szolgáltató Iroda együttműködő partnerei:

 

Berkesd Község Önkormányzata

 

Erzsébet Község Önkormányzata

 

Fazeakasboda Község Önkormányzata

 

Feked Község Önkormányzata

 

Fülep Lajos Művelődési Központ, Pécsvárad

 

Martonfa Község Önkormányzata

 

Pécsvárad Város Önkormányzata

 

Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat

 

Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat

 

Együttműködő partnereink, feltöltés alatt.